Lönsamhet, konkurrensförmåga och tillväxt av hållbar svensk nötköttsproduktion
Tisdagen den 24 november 2015
Lokal: Aulan, Alnarpsgården, SLU, Alnarp
Moderator: Anna Kristoffersson
8.30 Registrering – Kaffe med fralla
9.30 Välkomna och inledning
Nötköttsbranschens nya organisation
Anita Persson, LRF Skåne
Nötköttsföretagarens marknad
Viktoria Östlund, LRF-kött
Bensträckare
10.40 Handlingsplan för ökad svensk nötköttsproduktion
Therese Strand, Svenska Köttföretagen
Open Space med 5 prioriterade ställningsstagande - ett inspel till regional och nationell livsmedelsstrategi.
Anita Persson och Marianne Andersson, LRF Skåne
12.00 LUNCH
13.00 Lilla Sverige och Stora USA - Intryck från en USA-resa
Maria Forshufvud, Svenskt kött
Internationell handel av nötkött – möjlighet för export av Svenskt kvalitetsnötkött?
Marie Törnquist, Jordbruksverket
Bensträckare
14.15 Drivkraften i mitt företagande
Håkan Bengtsson, Årets Nötköttsföretagare 2015 i Skåne, Kullens Limousin
Tankar och planering inför en investering
Tobias Nilsson, Nötköttsföretagare
15.00 Avslutning – därefter Kaffe och kaka
Anmälan: Senast den 17 november på: http://partnerskapalnarp.slu.se/konf/20151124.aspx
I andra hand till e-post: madeleine.magnusson@slu.se eller tel: 040-415085
Pris: 300 kr (inkl. moms) inkluderar lunch, kaffe och dokumentation. Elever vid lantbruksskolor betalar 150kr.
Alnarps Nötköttsdag vänder sig till nötköttsföretagare, rådgivare, lärare, studenter, forskare och andra intresserade inom nötköttsbranschen. - En mötesplats för att skapa kontakter och lyfta behovet av tillämpbar forskning för utveckling av företagandet inom nötkött. Dagen arrangeras av Institutionen Biosystem och teknologi (BT) SLU-Alnarp i samarbete med LRF-Skåne, Skånes Nötköttsproducenter och Partnerskap Alnarp.