SKÅNES NÖTKÖTTSPRODUCENTER

Årets Skånska Nötköttsproducent 2012

Mats Fangeur

 

Ett företag i ständig utveckling med fokus på djurens och naturens bästa, har resulterat i att Mats Frangeur i Maglehem tilldelats utmärkelsen årets nötköttsföretag i Skåne av LRF Skåne. Mats nomineras därmed till Sveriges Nötköttsföretag 2012 som avgörs på Köttriksdagen i Ystad i november.

Mats Frangeur bedriver nötköttsproduktion av rasen Angus på en gård i Maglehem. Ett medvetet val då Angusdjuren lämpar sig mycket väl för bete på de unika naturbeten på den magra sandstäppen som finns i trakterna. Angusdjuren fungerar som naturvårdare då de skapar förutsättning för att Tofsäxingen kan få fäste, vilket är en indikator för sandstäpp. På markerna finns upp mot 40 växtarter per kvadratmeter. Här finns hela 36 rödlistade arter av djur och växter.

Mats nötköttsproduktion är uppmärksammad och han har vid ett flertal tillfällen tagit emot studiebesök av bl a Naturvårdsverket och Kristianstad Högskola. Då Mats djur betar intill väg 19 har många förbipasserande även möjlighet att beskåda de vackra kulturarbetande Angusdjuren som går på bete i det Skånska landskapet

Mats sätter djurens välfärd och naturens bästa i fokus och har lyckats utveckla ett modernt, lönsamt och rationellt företag som ständigt är i utveckling.

 

Artikel från Kristianstadbladet

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden